Den lilla sömniga och fridfulla ön Büyükada ligger bara timmen bort från storstadspulsen i Istanbul i Marmarasjön. Ön är den större av de öar som ingår i ögruppen Prinsöarna. Namnet betyder den stora ön.

Büyükada, Turkiet är kantad av vackra sandstränder och mitten av ön täcks av en tät pinjeskog. Utmed stränderna ligger restauranger, caféer och flotta villor. Det finns inte ett enda motordrivet fordon på ön. Det gängse transportmedlet är hästar, som syns desto mer på gator och torg. Ett annat vanligt färdmedel är cykeln. Tystnaden är kontrastfull mot Istanbuls brus, och känns befriande.

På Büyükada bodde en gång i tiden förvisade odugliga söner till de ottomanska härskarna. Även sultanens konkurrenter förvisades hit. Här fick de en fristad, men fick också leva i isolering. Sedan början av 1900-talet är ön en tillflyktsort för stressade Istanbulbor, som tar in på pensionat, hotell eller har egna hus.

Den mest kände öbon var den ryske politikern och författaren Leo Trotskij. Här levde han i exil under många år och skrev flera av sina politiska verk på platsen.

Ascot Hotel Büyükada

Ascot Hotel Büyükada

0/5

The Ascot Hotel är ett modernt boutiquehotell som ligger på ön Büyükada, bara 30 minuters båtfärd från Istanbul. Hotellet har en stor trädgård och en utomhuspool.
SE ERBJUDANDE
Yildizlar Otel

Yildizlar Otel

0/5

När du checkar in måste du uppvisa giltigt foto-ID och kreditkort.
SE ERBJUDANDE
Eskibağ Butik Hotel

Eskibağ Butik Hotel

0/5

Eskibağ Butik Hotel ligger på ögruppen Prinsöarnas största ö, Büyükada (stora ön). Här erbjuds bekvämt boende i luftkonditionerade rum med gratis WiFi.
SE ERBJUDANDE
Buyukada Princess Hotel

Buyukada Princess Hotel

0/5

Vänligen informera Buyukada Princess Hotel i förväg om din beräknade ankomsttid. Du kan använda rutan för särskilda önskemål eller kontakta boendet direkt. Kontaktuppgifterna står i bokningsbekräftelsen.
SE ERBJUDANDE
Ada Sahil Hotel

Ada Sahil Hotel

0/5

Ada Sahil Hotel ligger på Buyukada, som är Prinsöarnas största ö. Här finns en takterrass med panoramautsikt över havet. Färjeläget ligger 5 minuters promenad bort, och Wi-Fi är gratis i hela hotellet.
SE ERBJUDANDE
Ada Palas Hotel Buyukada

Ada Palas Hotel Buyukada

0/5

Ada Palas Hotel Buyukada ligger i hjärtat av ön Büyükada, bara 200 meter från färjehamnen Kabatas-Kadikoy-Adalar. Hotellet är inrymt i en 1800-tals herrgård och erbjuder 24-timmarsreception samt rum med moderna bekvämligheter.
SE ERBJUDANDE
Buyukada Cankaya Hotel

Buyukada Cankaya Hotel

0/5

Buyukada Cankaya Hotel ligger i Buyukada, en av prinsens öar, i en byggnad med grekisk arkitektur. Hotellet har en 24-timmarsreception.
SE ERBJUDANDE